I morse ”ramlade” jag över ett blogginlägg från Sölve Dahlgren, författare och en av grundarna/ägarna till mitt eminenta förlag, Hoi.

Jag har några vänner som trodde, när Dödlig åtrå kom ut, att jag kommer bli en bästsäljande författare, finnas på topplistorna tillsammans med alla andra ”kända” författare. Det fanns ingen tvekan från deras sida. Jag log snällt och tackade för de fina orden men jag förstod att dit kommer jag inte komma. Inte till en början iallafall 🙂

Det mindblowing tufft att sälja en bok. Konkurrensen är murder!

Hur ska du göra för att synas i den stora fiskdammen eller Bermuda triangeln som jag kallar den. Syns du inte finns du inte.

Det finns dagar när jag bara har lust att skita i allt och ägna mig åt nåt annat men som tur är är de dagarna försvinnade få nu för tiden.

Det är svårt att hitta tid till att marknadsföra och sälja min bok, men för tillfället är det ett medvetet val. Jag vill och jag måste koncentrera mig på att skriva tvåan. Och trean.

Min teori är att få ut så många böcker på marknaden som möjligt för att få igång ett momentum den vägen. Vet inte om det är en bra strategi men en som jag tänker hålla mig till. Romaner, noveller det är det som jag kommer gödsla marknaden med och ge mina läsare valmöjligheter. Den där berömda snöbollen som Sölve talar om kanske  börjar rulla då?! Eller så slår växhuseffekten till och den smälter?

Jag har även nått en milstolpe i mitt författarliv, jag har slutat att jämföra mig med andra. Punkt! Det jag gör, det gör jag för mig och jag mår så mycket bättre. Jag håller mig till min fem årsplan och med stor sannolkhet kommer jag lyckas. Vi får se vad jag skriver på bloggen om fem år 😉

Sedan önskar jag självklart att jag kan sälja fler böcker och när rapporterna nu kommer från förlaget är det en sorglig läsning för att det är så få pappersböcker som säljs.

Det är baksidan av ett författarskap och om du vill ge dig in i den här branschen (festen) får du ta med dig rosorna själv! Om du inte ligger på ett stort förlag vill säga, och som öser in pengar på dig och din bok, men det är få förunnat.

Men jag älskar det och ångrar inte en sekund. Det är här jag vill vara fast jag inte är någon bästsäljande författare. Ännu!

Många kramar ❤