är två val jag tänkte på när jag läste artikeln idag om den berusade i Skåne som brände Knausgårds ”Min kamp 4” i pocketutgåvan.

I denna korta artikel får i alla fall min fantasi fart, både vem mannen är och varför han gör som han gör.

Kopierad text från Sydsvenskan.

Mannen försökte hindra folk från att släcka pocketboken som han tänt fyr på med motiveringen att ”det är den sämsta författaren genom tiderna”, enligt polisen.

Han har tagit boken utan lov men han har inte haft för uppsåt att ta med den hem, och bokhandeln vill inte anmäla det eftersom pocketen inte är värd något, säger Mats Attin.

Har ni förhört mannen?
– Nej, han har varit för berusad för att höras. När han greps hade han inte bara synpunkter på författarens kvaliteter utan även etablissemanget i övrigt, för att uttrycka mig milt.

Mina tankar gick från att förlaget tyckte att pocketutgåvan sålt för dåligt och förläggaren supit till.

Den andra tanken var att Knausgård dumpat förlaget, blivit berusad och insett att han suger som författare.

Den tredje var att redaktören hade fått sparken av förlaget och inte fått med sig Knausgård till sitt nya förlag.

Den fjärde är att det är bokhandlaren som ville lämna tillbaka alla böckerna men att förlaget sa nej till returrätten med motiveringen att ”det man har tagit åt sig får man äta upp”

Den femte är att det är en författarwannabe som skickat in sitt mästerverk men ej fått det antaget. Och tyckt att han/hon minsann skriver mycket bättre än den där skäggprydda mannen Knas.

Ni förstår vad jag vill komma fram till eller är det bara jag som tänker så här?

Något som jag absolut inte gillar är att han brände boken, ajabaja.

Kan ju även tänka mig att en och annan person som läst artikeln nu går och köper den för att se om den verkligen är så dålig som den berusade mannen påstår eller vad tror ni? Bra eller dålig marknadsföring?

Jag blir i alla fall sugen på att läsa den men jag skulle även vilja att någon intervjuade mannen när han har nyktrat till 🙂

Nu ska jag fortsätta redigera, tjing ❤