borta bra men hemma bäst är ett ordspråk som aldrig slår fel. Fast det är skönt att bara få ägna sig åt skrivandet är det underbart att vara hemma hos familjen.

I går, söndag som var sista dagen, var ännu en kreativ och annorlunda skrivdag. Vi gjorde en övning som hette hem till byn som är ett mycket bra sätt att bygga ett karaktärsgalleri eller för den delen en story. Det formligen sprutade ut input till olika karaktärer i den här byn någonstans i Europa. Roberto (baugetten) var en central figur som vi flummade iväg lite väl mycket med på slutet men å vad vi skrattade. Jag har tagit en bild på den kreativa processen som man lätt skulle kunna skriva en lång novell eller varför inte en roman om. Vi spånade till och med om att vi kanske skulle skriva en del var i den här novellen.

Hem till byn

 

Just den här idén ger mig en idé om att jag kanske ska skaffa en whiteboard i min skrivarstuga. Ska kolla upp det i helgen.

Som sagt, det är svårt att sammanfatta. Nästa middag hemma hos mig kanske det blir en sådan här övning som hem till byn 🙂

AC Collin skriver på sin hemsidan om helgen lite mer utförligt 

Summa summaru, en mycket bra helg med skrivarverktyg för att kunna skapa minnesvärda karaktärer. Rekommenderas varmt!

Kram på er!