för nu har Alice, Tyler, Stewart & Co kommit tillbaka från Portugal 🙂

De har verkligen varit ute på en rejäl runda och jag har en del att ta tag i.

Som vanligt fokuserar jag på det ”negativa” men jag vet att det inte är negativt utan utvecklande, förslag helt enkelt. Jag behöver det här för att komma vidare och när jag nu idag har tittat igenom sammanfattningen känns det inte lika oöverstigligt som när jag tittade på den en snabbis igår kväll utan jag kan och ska göra det här till något riktigt bra.

Något jag har väldigt svårt för och som jag har skrivit om här på bloggen ibland är miljöbeskrivningar. Tycker inte om när det är för omfattande i böcker men jag har även problem med att skriva det själv. Döm om min förvåning när det står ”det är enkelt att se allt framför sig – alla detaljer finns med -även de som inte har någon större betydelse. Här har du möjlighet att strama till manuset lite”  Förstår ni? Susanne Ahlenius måste strama till sina miljöbeskrivningar. Stort!

Något som har fastnat hos mig är det här ”Här finns ett lysande anslag, bra kärlekshistorier, kittlande kärleksscener, och några ruskiga och våldsamma actionscener. Det är alltså inte helt lätt att genrebestämma romanen” Det är något som jag vet om. Ska den vara en deckare med romantiska inslag måste berättelsen byggas ut lite till. Lektören har olika förslag på det, vilket är det som jag kommer ägna mig åt en tid framöver.

Något annat som jag vet om och som nog har att göra med min ”enkla” bakgrund och brist på en högre utbildning är språket! I utlåtandet står det ”Språket är för det mesta rakt och ledigt” Jag har också en del slarviga formuleringar men det beror på att jag inte korrat det ordentligt tyvärr. Men även där har lektören gjort ett bra jobb med att påvisa det i texten.

Nu till min stora akilleshäl, TEMPUS! Jag måste bli bättre men det blir bara kaos i hjärnan ibland och jag blandar ihop allt. Återigen har det med min utbildning att göra och när det kom till den delen av svenskan i skolan var det inget jag såg fram emot, vilket jag får kämpa med nu istället. Men jag ska se till att få det rätt!

Gestaltningen var bra vilket är något jag jobbat hårt med och som gett utdelning.

Sedan finns det massor av annan input som jag behöver jobba med. Redan nu kan jag säga att jag kommer ändra vissa större saker vilket i sin tur kommer påverka bok nr två då det är en trilogi. Men vissa saker måste det få vara frågetecken kring för att man ska vilja läsa läsa vidare om Alice & Co 🙂

I utlåtandet finns det 20 punkter som ska vara grönmarkerade för att det ska vara en potentiell bästsäljare och nu har jag 12 punkter som är gröna, resten är gula. Mitt mål är att ha 20 punkter gröna, för jag ska skriva en bästsäljare! Bara så ni vet 🙂

I kväll ska jag inte göra något förutom att titta på Beauty and the Beast för att i morgon börja ta tag i texten.

Det är skönt att ha Alice & Co hemma igen och vi får se när de åker på semester nästa gång men nu ska här jobbas hårt.

Jag skickar en stor cyberkram för allt peppande jag får av er, det betyder enormt mycket. ❤

kramar-till-er11